Bru Textiles, 20 jaar terug opgericht en vandaag nog steeds geleid door de Zuid-Afrikaanse ondernemende broers Jason en Gary Neiman, is wereldleider in ‘textile converting’. Bru Textiles ontwerpt hoogkwalitatieve interieurstoffen die elders in de wereld worden geproduceerd en verkocht. De logistieke draaischijf van dit snelgroeiende bedrijf bevindt zich in Kontich.

Daar ontwierp SVR-ARCHITECTS in 2001 voor hen een nieuw gebouw. Al snel volgden nieuwe fases om de groei bij te benen. Nu werd ook een vierde fase gerealiseerd. Daarbij ontwierpen de architecten het nieuwe gebouw eerder als een schil, om de business heen. Het werd een unieke ‘stoffenkathedraal’ waarin volautomatisch 120.000 rollen stof met uiterste precisie worden geprocessed. Het totaalconcept van gebouw en interieur resulteerde in één grote, logistieke machine waardoor Bru Textiles zijn gestadige opmars verder zet. SVR-ARCHITECTS ontwierp dit project met de compromisloze kwaliteit, eigen aan de bouwheer, aan een competitieve kostprijs en binnen de vooropgestelde timing.

De vlotte samenwerking tussen bouwheer en architecten zorgde er voor dat Bru Textiles zich ook gedurende de bouwtijd verder kon focussen op zijn klanten.