Het Lierse Heilig-Hartziekenhuis kreeg zaterdag bij de voorstelling van de vernieuwde materniteit heel wat lovende reacties van bezoekers. De ‘moeder en kind unit’ kreeg dan ook een flinke, en broodnodige, upgrade. “Het enige dat is bewaard, zijn de muren”, zegt gynaecologe Sabine Dobbelaere.

De materniteit van het ziekenhuis was danig verouderd. In april 2017 startte SVR-ARCHITECTS met verbouwing. In de eerste fase werden de verloskamer en een deel van de verblijfskamers gerenoveerd. Intussen is ook de tweede fase afgewerkt en is nu de volledige afdeling volledig vernieuwd. “Het is een intense periode van verbouwingen geweest”, vertelt zorgcoördinator Brigitte Reyntjens. “We zijn dan ook heel blij en trots het geleverde werk aan de buitenwereld te kunnen tonen.”

De vernieuwde afdeling is een stuk groter dan de oude. “We beschikken over vijf volledig ingerichte arbeids- en verloskamers, die in oppervlakte zijn verdubbeld. We hebben getracht om deze zo huiselijk mogelijk te maken en alle technische machinerie weg te stoppen. Een geboorte is een blijde gebeurtenis en we vinden het nog altijd een eer om een kind op de wereld te mogen zetten”, zegt gynaecologe Sabine Dobbelaere.

Projectfiche

Dit nodigt uit tot bevallen