Legend Biotech behaalde FIT’s prijs voor nieuwkomer van het jaar (Foreign Investment Trophy)

Flanders Investment and Trade is een Vlaamse overheidsorganisatie die investeringsprojecten in Vlaanderen, een noordelijke regio van België, faciliteert en Vlaamse bedrijven ondersteunt. De Foreign Investment Trophy erkent internationale bedrijven met investeringsprojecten in Vlaanderen, en FIT’s Newcomer of the Year award wordt uitgereikt aan organisaties die recent zijn gestart met substantiële investeringsprojecten in de regio.

Legend Biotech kreeg de eer voor zijn gezamenlijke investering in een ultramoderne productiefaciliteit in Vlaanderen met Janssen Pharmaceutica N.V. (Janssen). De celtherapiefaciliteit is de allereerste celtherapieproductiesite in Vlaanderen en zal dienen als regionaal knooppunt voor de celtherapieproductie van de bedrijven voor patiënten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De productiehub van 26.000 m² maakt deel uit van Legend’s samenwerking met Janssen om de productie van ciltacabtagene autoleucel (cilta-cel) te bevorderen, een B cel maturatie antigeen-gerichte CAR-T behandeling die geëvalueerd wordt voor de behandeling van relapsed of refractaire multiple myeloma door het Europees Geneesmiddelenbureau.

De Europese productiehub zal naar verwachting in 2023 online gaan en zal worden beheerd door Legend Biotech. Bij het aanvaarden van de prijs in België, zei Ying Huang, PhD, CEO en CFO van Legend Biotech: “Deze award is een bijzondere erkenning van onze investering in Vlaanderen, één van Europa’s meest opwindende biotechnologie hubs. De prijs voor Nieuwkomer van het Jaar geeft aan hoe ver we al gekomen zijn sinds Legend werd opgericht om celtherapie toe te passen op zeldzame en ongewone ziekten. We kijken ernaar uit om dat doel verder te realiseren en om nog jaren een betekenisvolle rol te spelen in het Gentse ecosysteem.”

Over Legend Biotech is een wereldwijd biotechnologiebedrijf dat zich toelegt op de behandeling, en op een dag de genezing, van levensbedreigende ziekten. Met hoofdzetel in Somerset, New Jersey, ontwikkelen we geavanceerde celtherapieën in een brede waaier van technologieplatformen, waaronder autologe en allogene chimere antigen receptor T natural killer (NK) cellen, T-celreceptor (TCRT), en gebaseerde immunotherapie.

Persbericht (Engels)