Voor Fluxys, een Europese speler op het vlak van aardgasinfrastructuur, nog begin dit jaar in Wenen bekroond met de ‘Gasopslagbeheerder van het Jaar’-Award, hergroepeerde SVR-ARCHITECTS drie afzonderlijke gebouwen, tot een nieuw geheel. Door het samenvoegen van verschillende gebouwen, vinden verschillende medewerkers er een nieuwe werkplek met een wel zeer huiselijke toets. Intrigerend gebruik van licht en ruimte, warme materialen en zicht op groen, herschiepen de kantoorgebouwen uit de jaren ’80, tot een frisse en inspirerende biotoop met ongeveer 800 nieuwe werkplekken.

Fluxys, dat zich toespitst op het vervoer van aardgas als belangrijke pijler in de energiemix van de koolstofarme economie van de toekomst, besteedde veel aandacht aan ergonomie.

Het kantoor werd dan ook zo veel mogelijk een thuis.

Aan de buitenkant kreeg de gevel in Franse zandsteen een fikse opknapbeurt en werden de bruine ramen, typisch voor kantoorbouw in de jaren ’80, vervangen door lichtkleurige aluminium ramen. Daardoor wordt de gevel minder ‘druk’ en straalt hij meer klasse uit.

Met deze renovatie, gerealiseerd binnen de timing en budget, creëerde SVR-ARCHITECTS voor Fluxys een verfrissende werkplek van 6.500 m2 bruto, met ondergrondse garage, op een gegeerde plaats in het centrum van Brussel.