HOF TER SCHELDE

Woon- en Zorgcentrum, nursing flats, polykliniek, ondergrondse parking, landschap

Projectbeschrijving

Na de ingebruikname van het nieuwe revalidatieziekenhuis Revarte in Edegem, is door MKL beslist om voor de campus Linkeroever een nieuwe toekomstvisie en massaplan te ontwikkelen. Deze nieuwe visie concentreert zich op 3 functies nl. een nieuw woonzorgcentrum, een nursingtehuis voor bewoners met niet aangeboren hersenafwijkingen en 60 zorgflats. Het woon-zorgcentrum dat een centrale, dominante plaats inneemt binnen de nieuwe ontwikkeling en het nursingtehuis behoort tot de eerste bouwfase van dit masterplan. Het woon-zorgcentrum huisvest 155 bedden en neemt een oppervlakte van 12.168 m² in. Dit resulteert in 4 afdelingen met bijhorende dienstenfuncties. Tevens zal ook ruimte voorzien worden voor dagopvang. Het nursingtehuis geeft onderdak aan 20 bewoners met zorgbegeleiding.

Projectdetails
  • Bouwheer: MKL vzw, Drie Eikenstraat 659 – 2650 Edegem
  • Datum oplevering:
    Fase 1:
    – Maart 2012 – Mei 2016: Nursing / ondergr. parking / pleinen
    – Maart 2012 – Juni 2017: WZC /Polikliniek
    Fase 2:
    – Okt 2018 – Juni 2020: Zorgflats / Vertrekpunt dienst 112 / huisartsenwachtpost
    Fase 3: Nog te bepalen
  • Locatie: Antwerpen (Linkeroever)/België
  • Status: Fase 1 en fase 2: Gerealiseerd
  • Vloeroppervlakte: Fase 1: 12.389 m² WZC / 612 m² Polikliniek / 2.308 m² Nursing / 530 m² ondergrondse parking / 716 m² pleinen,
    Fase 2: 2085 m² Zorgflats / 140 m² Vertrekpunt Dienst 112 / 450 m² Huisartsenwachtpost, Fase 3: 4170 m² Zorgflats
  • Type: Rust-en verzorgingstehuis, nursing home
  • Foto’s/Renderingen: Steven Massart / SVR-ARCHITECTS
Gerelateerde projecten

HOF TER SCHELDE

Maison de vie et de soins, appartements soins infirmiers, parking souterrain, architecture du paysage
Description du projet

Après la mise en service du nouveau centre de revalidation Revarte à Edegem, Hof Ter Schelde a décidé de mettre au point une nouvelle vision d’avenir et un plan global pour le campus Linkeroever. Cette nouvelle vision se concentre sur 3 fonctions constituant la base du nouveau plan global. La première fonction est celle du centre de vie et de soins, qui occupe une place centrale et dominante dans le nouveau développement. Cette fonction abrite 155 lits et occupe une surface de 12.168 m². Elle dénombre 4 départements avec fonctions de services inhérentes. Un espace pour l’accueil de jour sera également prévu.

Détails du projet
  • Maître de l’ouvrage: MKL vzw, Drie Eikenstraat 659 – 2650 Edegem
  • Date de réception:
    Phase 1:
    – Mars 2012 – Mai 2016: Allaitement / bas parking / place
    – Mars 2012 – Juin 2017: Centre de soins résidentiels / Polyclinique
    Phase 2:
    – Okt 2018 – Juin 2020: appartements de soins / points de départ 112 / médecins généralistes (poste de garde)
    Phase 3: à déterminer
  • Localisation (rue)/pays: Anvers (Rive-gauche)/Belgique
  • Statut: Phase 1 & 2: Réalisé
  • Superficie du sol: -phase 1: 12.389 m² Centre de soins résidentiels, – Phase: 2085 m² Appartements de soins , – phase 3:  4170 m² Appartements de soins
  • Type: Maison de vie et de soins, nursing home
  • Photos/Visualisations: Steven Massart / SVR-ARCHITECTS
Projets annexés

HOF TER SCHELDE

Residential care centre, nursing flats, Poly Clinic, underground parking space, landscaping
Project description

Following inauguration of the new Revarté rehabilitation hospital in Edegem, Hof ter Schelde decided to develop a new future vision and global plan for the Left Bank campus. This vision focuses on three functions which form the basis of the new global plan. The first function is the residential care centre which takes up a central, dominant position within the new development. This function accommodates 155 beds and occupies a surface area of 12,168 m². This is broken down into four departments with corresponding service functions. Space will also be provided for day care.

Project details
  • Client: MKL vzw, Drie Eikenstraat 659 – 2650 Edegem
  • Completion date:
    Phase 1:
    – March 2012 – May 2016: Nursing / underground car park / squares
    – March 2012 – June 2017: residential care center /Polyclinic
    Phase 2:
    – Okt 2018 – June 2020: Care flats / departure point service 112 / general practitioners (sentry post)
    Phase 3: to be defined
  • Location (street)/country: Antwerp (Left Bank)/Belgium
  • Status: Phase 1 & 2 Realized
  • Floor area: Phase 1: 12.389 m² Rest and care home, – Phase: 2085 m² Nursing, – phase 3:  4170 m² Nursing
  • Type: Rest and care home, nursing home
  • Photography/renderings: Steven Massart / SVR-ARCHITECTS
Related projects