CASINO KURSAAL

Renovatie, interieur

Projectbeschrijving

In Oostende renoveerde SVR-ARCHITECTS het Casino Kursaal, een architecturaal monument uit 1953 van de hand van Léon Stijnen. Het ooit bruisende feestpaleis, ontworpen als scharnier tussen stad en zee, verloor in de loop der jaren zijn feestfunctie en keerde zich doorheen verschillende verbouwingen helemaal in zichzelf. De huidige renovatie herstelt het Casino Kursaal niet alleen in zijn volle glorie maar voegt er eveneens transparantie en modern comfort aan toe. En zicht op zee.

Projectdetails

  • Bouwheer: A.G.S.O. – Autonoom Gemeentebedrijf ‘Stadsvernieuwing Oostende’
  • Datum oplevering: 2005
  • Locatie: Oostende (Oosthelling)/België
  • Status: gerealiseerd
  • Vloeroppervlakte: 45.000 m2
  • Type: Ontspanning
  • Fotografie: Toon Grobet – Yvan Glavie

Gerelateerde projecten