WOLTERS KLUWER

Kantoorgebouw, interieur

Projectbeschrijving

In Mechelen ontwierp het bureau een nieuw kantoorgebouw voor de Nederlandstalige afdelingen van het internationale ‘kennisbedrijf’ Wolters Kluwer. Het gebouw werd ontworpen in rode baksteen, met veelvuldig gebruik van glas en staal, waardoor het onvermijdelijk indrukken oproept van high tech én industrie. De basisvorm van het gebouw is die van een hand van waaruit verschillende vingers vertrekken. Zo spreiden zich de kantoorvleugels uit, vertrekkend vanuit een centrale kern die bestaat uit een lange, brede lichtstraat en uit facilitaire ruimtes. Dit is de druk kloppende slagader van het gebouw.

Projectdetails

  • Bouwheer: N.V. De Leewe / Bopro
  • Datum oplevering: 2002
  • Locatie: Mechelen (Motstraat, Park Ragheno)/België
  • Status: gerealiseerd
  • Vloeroppervlakte: 15.000 m2
  • Type: Kantoren
  • Fotografie: Freddy Haegeman – Jan Keteleer

Gerelateerde projecten

WOLTERS KLUWER

Immeuble de bureaux, intérieur
Description du projet
À Malines, le bureau a créé le nouvel immeuble de bureaux des départements néerlandophones de l’entreprise de connaissances internationale Wolters Kluwer. Le bâtiment a été érigé en brique rouge, et fait la place belle au verre et au métal, créant un sentiment de haute technologie et industriel à la fois. La forme de base du bâtiment est celle d’une main de laquelle partent différents doigts. C’est ainsi que s’étendent les ailes de bureaux, à partir d’un cœur central composé d’une longue et large galerie lumineuse et d’espaces facilitaires. Il s’agit du cœur battant du bâtiment.
Détails du projet
  • Maître de l’ouvrage: N.V. De Leewe / Bopro
  • Date de réception: 2002
  • Localisation (rue)/pays: Malines (Motstraat, Park Ragheno)/Belgique
  • Statut: Réalisé
  • Superficie du sol: 15.000 m²
  • Type: Bureaux
  • Photos: Freddy Haegeman – Jan Keteleer
Projets annexés

WOLTERS KLUWER

Office building, interior

Project description

In Mechelen the studio designed a new office for the Dutch parts of international knowledge company Wolters Kluwer. The building was designed in red brick, with extensive use of glass and steel, inevitably evoking both high tech and industry. The basic shape of the building is that of a hand, from which several fingers depart. Thus the office wings start from a central core consisting of a long, wide skylight and facility areas. This is the busily pulsing artery of the building.

Project details

  • Client: N.V. De Leewe / Bopro
  • Completion date: 2002
  • Location (street)/country: Mechlin (Motstraat, Park Ragheno)/Belgium
  • Status: Completed
  • Floor area: 15.000 m²
  • Type: Offices
  • Photography: Freddy Haegeman / Jan Keteleer

Related projects