DE ZAAT

Nieuw administratief centrum en een nieuw politiegebouw

Projectbeschrijving

Langs de Schelde net buiten Antwerpen, op de site van de vroegere BOEL scheepswerf, ontwierp SVR-ARCHITECTS een nieuw administratief centrum en een nieuw politiegebouw. Beide projecten kaderen in de herbestemming van 80 hectaren oude, industriële gronden tot nieuwe woon- en werkplekken aan het water. Omwille van zijn sterke intrinsieke waarde besloot SVR ARCHITECTS het vroegere directiegebouw van de scheepswerf te renoveren tot een open , doeltreffend en toegankelijk glazen huis voor de burgers.

Projectdetails

  • Bouwheer: Dexia Bank N.V.
  • Datum oplevering: 2006
  • Locatie: Temse (Dijkstraat)/België
  • Status: gerealiseerd
  • Vloeroppervlakte: 9.700 m2
  • Type: Kantoren
  • Fotografie: Toon Grobet – Yvan Glavie

Gerelateerde projecten