Video © blacksquid

 

Eerstesteenlegging VITO ‘Earth’ gebouw, een nieuw flagship in het Vlaams Innovatielandschap

Deze state-of-the-art labo-infrastructuur is onderdeel van het grotere masterplan voor het VITO Sustainability Park in Mol.
In het nieuwe gebouw komen talrijke flexibele labo’s en pilootinstallaties, die instaan voor de ontwikkeling van de volgende generatie duurzame technologieën voor binnen- en buitenlandse ‘factories of tomorrow’.

“Ik ben ontzettend trots om vandaag deze stap te kunnen zetten. De investering van 65 MEUR is essentieel om VITO in staat te stellen bij te dragen aan de versnelde transitie naar een duurzame toekomst, met oog voor de socio-economische realiteit, een van de grootste uitdagingen voor Vlaanderen en Europa in de komende jaren.”  (citaat Inge Neven, CEO van VITO)

Het Domein 3 wordt door VITO aanzien als een site gericht op onderzoek en innovatie, die in de toekomst verder kan uitgebouwd worden in functie van eventuele toekomstige verhuisbewegingen vanuit Domein 1.
Masterplan Domein 3 beslaat een totale oppervlakte van 193.531m². Fase 1 van dit masterplan omvat 13.960 m² (excl. parking) waarvan:

• VITO-Lab (onderzoeksgebouw): 10.604m²
• VITO Piloothal: 1.876 m²
• VITO Opslaghal: 1.480 m² • Parking (uitgesteld): 2.000m²

Lees meer