UNIVERSITEIT ANTWERPEN

Renovatie en interieur Aula Fernand Nédée | kleine aula & foyer

Projectbeschrijving

De aula Fernand Nédée, de op één na grootste aula van de Universiteit Antwerpen daterend van de jaren ’70, werd grondig gerenoveerd en kreeg een volledig nieuw interieur. Vanaf academiejaar 2020 -2021 kunnen hier opnieuw 630 studenten  richting geneeskunde, farmacie en diergeneeskunde terecht en in de promotiezaal 155 personen. Er werd veel aandacht besteed aan de akoestiek, de verlichting en de look & feel. De voorheen donkere aula heeft plaats gemaakt voor een fris, Scandinavisch design met veel wit en lichte houtaccenten. De lounge ruimte in de Foyer is het tegenovergestelde, hier zorgen het zwarte plafond en donkerdere houtimitatie vloer voor het cosy gevoel.

Projectdetails

  • Bouwheer: Universiteit Antwerpen
  • Datum oplevering: september 2020
  • Plaats (straat)/Land: Wilrijk (Universiteitsplein 1), België
  • Status: in constructie
  • Vloeroppervlakte: 2.197 m² 
  • Type: Utiliteit
  • Beelden: SVR-ARCHITECTS

Gerelateerde projecten